Peynirin Faydaları

Tarih: 09.05.2020 14:44
Peynirin Faydaları
Peynirin faydaları kan, beyin, kemik ve diş sağlığı dışında iskelet sistemini kapsar. Peynirin faydalarını öğrenmek ve leziz peynirleri nereden bulacağınızı kavramak için tıklayınız!

Peynirin Faydaları

Kahvaltı masalarının eksik olmayan lezzeti peynir gerek vitamin gerekse mineral açısından oldukça zengin besindir. Günde tüketilen bir kibrit kutusu kadar peynir bir insanın günlük ihtiyacı olan kalsiyumu karşılar.

Peynirin İnsan Hayatına Direk Etkisi Vardır

Peynir vücut sisteminde yağ oranını düzenleyen, kas sistemine destek veren küçük büyük herkesin sevdiği bir süt ürünüdür. Damak tadına göre çeşitleri konusunda farklılık yaşansa da insan hayatında direk etkisi olan peynirin faydaları beyinden iskelet sistemine kadar uzanır. İçerisinde bulunan kimyasal phenylethylamine sayesinde kan dolaşımını hızlandıran ve glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiği bilim adamları tarafından açıklanan peynir her gün tüketilmelidir.

Peynir Enerji Değeri Yüksek Bir Besindir

Enerji değeri yüksek olan beyaz peynirde kalsiyum, protein ve B2 vitamini vardır ayrıca A.C.D. E.K vitaminleri açısından da zengin olan peynirde B6 ve B12 gibi organizmanın sağlığı için çok önemli olan vitaminlerde vardır. 100 gram peynirin besin değeri 309 kcal kalori, 8,21 g. karbonhidrat, 16,1 g. protein, 23,55 g. yağ, 53 mg kolesterol, 228 IU A vitamini, 103 mg potasyum, 422 mg kalsiyum ve 0,3 mg demir şeklindedir.

Bilim İnsanları Her Gün Tüketilmesini Tavsiye Ediyor

İçerdiği bu besin değeri sayesinde peynir insan vücuduna önemli bir katkı sağlar, kemik sağlığını korur, diş çürümelerini engeller, B vitaminleri ile beyin sağlığına etki eder hatta kanseri bile önler. Peynirin insan vücuduna yararları konusunda her gün yeni bir şeyler bulan bilim insanları her gün tüketilmesini tavsiye ediyor.

Ülkemizde Peynir Tüketimi Kişi Başına Yıllık 16,5 Kilo

Mucize besin peynir, milattan önce 8 bin yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip kimilerine göre koyunun evcilleştirilmesinin ardından keşfedilen peynir kimine göre de saklama şartları olmayan sütün ekşiyip lor halini alması ile bulunan bir besin. Türkiye’de ismi bilinen 193 çeşit peynir var ve maalesef ancak 8 çeşidinin coğrafi işareti mevcut ayrıca ülkemizde ki peynir tüketimi kişi başına yıllık 16,5 kilo kadardır.

Tüketiminde Kesinleşmiş Net Bir Miktar Yok

Her gün ne kadar peynir tüketilmelidir; kesinleşmiş net bir miktar yok ama önerilen insanların günde bir kibrit kutusu peynir tüketimi kişinin o gün alması gereken kalsiyum ihtiyacını karşılamak için yeterlidir.

Peynir Kalorisi Çeşide Göre Değişir

Çeşitlerine göre peynirin kalorisi değişir örneğin 30 gram bir beyaz peynirin kalorisi 93 kcal’dir, 20 gram kaşar peyniri ise 71 kcal, 30 gram lor peyniri 61 kcal’dir. 20 gram süzme peynir 48 kcal iken 20 gram Erzincan tulum peyniri 67 kcal besin değerine sahiptir.

Peynirin Saymakla Bitmeyen Faydaları

Peynir tüketmenin önemi rafine ürünlerininsan sağlığına katkılarındandır;

  • Kemikleri güçlendirir ve özellikle bayanlarda kemik erimesini engeller

  • Kalsiyum ihtiyacının çok büyük kısmını karşılar

  • İnsan zekasının güçlenmesini sağlar

  • Sinir sistemi için faydalıdır

  • Şeker hastalığına karşı koruduğu bilinmektedir

  • Vitamin ve protein zenginidir

  • Kalp rahatsızlığı riskini en aza indirir

  • Çok güçlü bir antioksidan özelliğe sahiptir

  • Kilo vermeye yardımcı olur ve bu yüzden diyet listelerinde ilk sıralarda yer alır

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlar

  • A, B ve D vitaminleri açısından da zengindir

  • Bağırsak bakterilerini ve florasını korur ayrıca ishal olma ihtimalini ortadan kaldırır

  • Tüm kanser hastalıklarına karşı riski azaltır

  • Kolesterol ve kan basıncını ayarladığı gibi yüksek tansiyona da iyi gelir

  • Yaşlanmayı geciktirir ve cildi canlandırır

  • Saçları güçlendirir dökülmeleri azaltır

  • Tükürük salgısını uyarma özelliği vardır

  • Tümör oluşumunu engeller

  • Çocuklarda boylarının uzamasına katkı sağlar

  • Vücuda doğal enerji verir

  • Zihin yorgunluğu ve strese iyi geldiği gibi ayrıca uyku düzenini de sağlar

  • Migren ağrısına iyi gelir

  • Kolesterol oranı düşük olduğundan dolayı trans yağ asidi içermez

  • Amino asit kaynağı olması nedeni ile zeka gelişiminde önemli bir rol üstlenir

  • Görme zayıflığı ve katarakt riskini azaltır

  • Peynirin ağız diş sağlığına etkisi de oldukça fazladır, dişlerde plak oluşumunu engeller, dişleri kuvvetlendirir, çürümeleri önler ve diş minesine fayda sağlar.

Doktorlar Düzenli Peynir Tüketimini Önermektedir

Tüm sağlık uzmanları ve doktorlar düzenli peynir tüketimini önermektedir, özellikle çocukların gelişiminde potasyum ve kalsiyum zengini bir besin olan peynir çok önemli bir yer tutmaktadır. Peynir neye iyi gelir? Bu sorunun cevabı her gün bulunan yeni bir bilgi ile artsa da her gün 40 gram kadar tüketilen peynir kalp hastalıklarında yüzde 14, felç te ise yüzde 10 oranında riskin azalmasına katkı sağlar.

Peynir İnsan Yaşamının Bir Mucizesi

Doğanın mucizesi sütün en güzel hali olan peynirin yararları onlarca farklı faydası olan süt enerjisi, besin değer, mineraller, vitaminleri ve içerisinde yer alan potasyum ve kalsiyum ile insan yaşamının desteği.

Online Sipariş İle Peyniriniz Evinizde

Bu mucize besin kaynağı artık istediğiniz anda kapınızda, çıkıp aradığınız lezzeti aramanıza gerek yok, online vereceğiniz bir sipariş ile Türkiye’nin en iyi peynircisi Beydağ Peynircilik bu harika besini evinize kadar getiriyor. Online peynir siparişi için https://beydagpeynirci.com/ adresine girmeniz yeterli olacaktır.

Peynirin Nadir De Olsa Bazı Durumlarda Zararları Var

Peynirin zararı var mı? İnsan sağlığına bu kadar çok faydası olan ve bu faydaları ispatlanan peynirin çok nadir de olsa bazı durumlarda zararları var. Peynirin zararları hazırlanışı, çeşidi ve tüketen kişinin sağlık durumu ile alakalıdır, örneğin süt ve süt ürünlerine alerjisi olan insanların peynir tüketmesi doğru değildir. Sütte bulunana laktozu sindirmede de sorun yaşayan insanların peynir tüketiminde dikkatli davranması gerekir çünkü bu insanlarda peynir şişkinlik hissi oluşturur.

Peynirin Yan Etkileri Nelerdir

Yine bazı insanlar amino asit içeren gıdalara karşı hassas olabilirler, amino asite duyarlı kişilerin peynir tüketmesi halinde ciltte döküntü, baş ağrısı ve kan basıncının yükselmesi gibi ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. Kilo ve tansiyon sorunu yaşayan kişilerde de yanlış peynir tercihi önemli sağlık problemlerine neden olabilir bu insanlar az yağlı ve tuzsuz peynirleri seçebilir ya da bu konuda uzman tavsiyesi alarak tercih yapabilirler. ( Doğru peynir seçimi için bizi +90 507 520 35 35 nolu telefondan mesai saatleri içinde arayabilirsiniz.)

Peynir Ağız Ve Diş Sağlığı Açısından Önemli Bir Besindir

İnsan vücudunda ki fosforun yüzde 80’i kemik ve dişlerdedir, fosfor zengini olan sütten üretilen peynir önemli bir fosfor kaynağıdır. Kemik ve diş oluşumunda kalsiyum ile birlikte rol üstlenen fosfor için peynir tüketimi çocukluk döneminden itibaren önemlidir. Peynirin ağız ve diş sağlığına etkileri bir hayli fazladır, PH dengesini ayarlar ve diş için koruyucu bir görev üstlenir, tükürük üretimini arttırması sayesinde plaka ve çürüklere neden olan şeker ve yemek artıklarını yıkar zararlı asitleri yok etmeye destek olur. Şekerli ve yapışkan gıda tüketiminin ardından bir parça peynir tüketilmesi genellikle uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Kalsiyum ve fosfor zengini peynir ağız ve diş sağlığı açısından değerlendirildiğinde sağlıklı gülüşlerle dolu bir ömür vaat eder.

Sağlıklı Kahvaltılar, Hamur İşleri Ve Atıştırmalıkların Yıldızı Peynir İçin Sipariş Veriniz!

Beydağ Peynirci… Evde Kalın, Online Sipariş Verin, Ertesi Gün Kapınızdayız!

Yükleniyor...